otsikko
                                   

 

 

 
 

VIRTUAALIHEVONEN - In Memoriam
7.4.1995 - 16.7.2010

EVELYN'S STAR


YLA3 - 72p (2/05)

 

Kutsumanimi: Eevi
Rotu: Connemara
Väri: kimo (Ee/aa/Gg)
Sukupuoli: Tamma
Syntymäaika: 7.4.1995
Ikä: 27 vuotta (7/10)
Säkäkorkeus: 142cm
Rekisterinro: VH-05499
Kasvattaja: Cici

Hoitokirja

Ratsastettavuus: helppo
"Esiintymishaluinen tamma, joka on sopiva ratsu jokaiselle ratsastajalle. Herkkä ja taipuisa poni, joka osaa ylittää myös näpsäkästi esteitä. Ei hassumpi paketti myöskään maastossa!"

i. Evelyn's Moon (C - km - 142cm)
e. Beauty (C - hkm - 139cm)

Eevin isä - "Monni" oli Eevin syntymän aikoihin juuri huipullansa. Ori voitti useita estemestaruuksia sekä menestyi näyttelyissä uskomattoman hyvin. Beauty oli nätti harmaankimo tamma, joka valitettavasti kuoli muutama vuosi Eevin synnyttyä suolisolmuun. Eevi muutti kaverini lopetettua virtuaalipuuhat Golden Horseen. Tarkkaa aikaa en tamman saapumiselle ole onnistunut selvittämään, mutta luultavimmin se oli kevät 2003 (helmi-maalis). HISTORIA


Talliväen mieleen Eevi on jäänyt eritoten hyvän luonteensa puolesta. Tamma oli yksi ensimmäisistä tallille ostetuista hevosista ja täten erityisen täynnä muistoja. Ciciltä ostettu poni hurmasi pitkään tallin kävijät, eikä vähiten pitkäaikaista hoitajaansa, Sonjaa. Käsittely tallissa sujui aina ongelmitta, eikä Eevi hermostunut vaikka jokin olisi kestänyt hieman kauemmin. Tyypillinen unelmaponi ratsastuskoululle siis! Talutettaessa tamma saattoi rimpuilla ja kiihdyttää vauhtiaan, mutta topakka tallityttö voitti taistelun helposti ja nopeasti. Tarhakaveri Taika jää kaipaamaan ihania keväisiä mutapiehtarointeja.

Ravi pompotti useaa ylös alas, sinne tänne. Laukannostossa onnistuttuaan ratsastaja hymyili onnesta ihanan pehmeässä laukassa. Jos ohjista sattui nykäisemään liian rivakasti, Eevi pysähtyi paikoilleen ja tiesi peruuttaa kunnes paine suussa hellittäisi. Opettavainen poni joka ei pahemmin ratsastajia selästään tiputtanut. Bravuuriksi vuosien mittaan muodostuivat erilaiset käännökset ja temponlisäys - varsinkin ravissa. Lisätty ravi oli myös huomattavasti mukavampaa istua. Maastossa tamma liikkui näppärästi eteenpäin, muttei malttanut kauaa seistä paikallaan. Eritoten syksyiset retket lähialueella olivat Eevin mieleen. Ponin kanssa tuli useasti kierrettyä parhaat sienestyspaikat. Kouluratsastajille tamma tarjosi hyvää laukkaa, notkeutta ja reipasta asennetta. Esteillä tammaa saatiin pitkään houkutella hyppäämään ristikkoa suurempien yli. Ahkeran harjoittelun myötä pääsimme melkein metrisiin esteisiin ja Eevinkin luottamus kasvoi.

Vuoden 2009 tammikuussa, tarkalleen 7. päivä, Eevi sai viimein ansaitun tuntieläkkeen. Syyskausi oli onnistuneesti paketissa ja lukuisat alkeistason ratsastajat tyytyväisiä vaalean ponin toimintaan. Keväällä Eevi kisasi vielä muutaman kerran, kunnes 6.3.2010 vetäytyi täyseläkkeelle monen muun vanhan tuntiratsun joukkoon. Eläkepäivät laitumella maistuivat tammalle todella hyvin ja energiaa riitti pitkälle kevääseen asti. Kesän helteet alkoivat syödä tamman voimia. Heinäkuun lähes 30 asteen lämpötilat tuntuivat jopa sisällä tallissa, jossa tamma makoili suuren osan päivästä. Eläinlääkäri tarkisti tamman alkuviikosta ja perjantaina 16.7.2010 saattelimme Eevin toisille laitumille.

 

 KISAT JA JÄLKELÄISET
Kisoja kertyi 101 kappaletta vuosina 2004-2009.
KO: Va B  //  37,  1/4
RE: 95cm  //  37,  4/6
ME: 90cm  //  19,  1/2
NÄYTTELYT: 4,  0/0
SU: 7km  //  3,  0/0
HOITOTAITO:   1,  0/1

Eevi varsoi 4 kertaa vuosien 2005-2009 aikana.
16.3.2005 C-t. GH's Eventuality
28.3.2005 rist-r. GH's Aesthete
8.11.2006 C-t. GH Delaney
22.1.2009 C-t. GH's Snood

Alustavien suunnitelmien mukaan C-tamma GH's Snood saapuu tallille viemään eteenpäin Eevin herttaista luonnetta :)

 

        © AINO 2002-2010. LUVATON KOPIOINTI KIELLETTY.