Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School
Virtuaalihevonen / A SIM-game Horse

Meeldiv Taig

Tuntieläkkeellä 19.7.2013 lähtien.
Siirtyy täyseläkkeelle 19.2.2014.
YLA3 - 104p: 12 + 45 + 12 + 35 (03/13)
ELA2 - 90,5p: 5,5 + 19 + 13 + 18 + 20 + 15 (04/13)
KRJ-III - 79p: 8 + 41 + 15 + 10 + 5 (11/13)

Perustiedot

Kutsumanimi: Taika
Rotu: eestinhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 144cm
Väri: voikko (ee/Aa/nCr)

Syntymäaika: 19.7.2006
Ikä: 22 vuotta (11/13)
Ikääntyminen: 1kk = 3kk

Rekisterinro: VH05-060-5109
Kasvattaja: Kaldig Hobusetalu, Viro
Omistaja: RK Golden Horse

Koulutustaso
KO: He B   //   59 sijoitusta
RE: 80cm   //   44 sijoitusta

Muistilistat

Hoitajalle

Taikan hoitokirja

Tarhataan joka päivä klo 11.00 - 14.00 1. tarhaan Viiran kanssa.
Ulkoilee kesäisin laitumella nro 3 (ponilaidun).
Loimi tarhaan kun mittarissa on vähintään -5°C.

Keväästä syksyyn saa syötellä reippaasti tuoretta ruohoa (tottunut syömään laidunruohoa keväästä lähtien), muistathan merkata tiedon siitä ruokintahuoneen seinälle, että osaamme vähentää tamman heinämäärää :)

Ratsastajalle

- Estetunneille sopiva
- Maastotunneille erittäin sopiva
- Soveltuu alkeis- ja jatkokurssille
- Varustaessasi Taikaa tunnille muista varata siihen tarpeeksi aikaa.

Ratsastettavuus: Helppo
Taikassa on juuri sitä, mitä alkeisponilta kaipaamme - suurta sydäntä, rentoja askelia, varmaa menoa ja tietysti ripaus söpöyttä. Laidunnuoruutensa vuoksi yksi tallin johtohevosista maastossa, ei säikähdä myöskään esteratoja. Kokeile ja ihastu :)

Luonne

Hoitohevonen

Taika ei turhaan saanut nimeä "herttainen", sillä se todella on ystävällinen ja mukava poni myös tallioloissa. Kiire, kovaäänisyys ja nopeat liikkeet ovat ainoat asiat, jotka saavat tamman kevyesti irvistelemään karsinassa pyörivälle ihmisille - muuten lempeät silmät katselevat maailman menoa ja heiluvat korvat ovat valmiina kuuntelemaan tuntilaisten tarinoita kiireisestä päivästä, puhjenneesta renkaasta ja uudesta ihastuksesta. Harjaushetket tamman kanssa tuntuvat kuin omalta päivältään, kaikki sujuu rauhallisesti ja rentouttaa takuulla kumpaakin osapuolta. Tästä kiva päivittäinen terapiahetki stressaantuneelle :) !

Laumanjäsen

Kavereiden kanssa oleminen on tammalle tuttua puuhaa, sillä Virossa tamma sai viettää ulkohetkensä aina laitumella. Taika eli pari ensimmäistä vuotta lähes kokonaan laitumella isossa hevoslaumassa. Tämä on tuonut tammalle luottamusta erilaisiin hevosiin, kunnioitusta lauman johtajaa vastaan ja ehkä pientä karkausviettiä ihmistä kohtaan. Tarhassa tamma kipittää kiltisti portille vastaan, mutta laitumella ulkoiluvietti ottaa joskus vallan ja silloin saakin juosta ihminen. Sopeutuu hyvin ryhmään ja on tykästynyt laitumella oleviin koivuihin - niitä vasten on kiva kyhnyttää kylkiään satulahuovan ja ötököiden jäljiltä.

Tuntiratsu

Nyt Taikan ravi tuntuu vain kuin ajaisi vähän kuoppaisemmalla tiellä. Eihän se ole ollenkaan kamalaa!

Taika aloitteli tuntiuraansa kevätkaudella 2009. Edellinen omistaja kertoi tamman käyneen useilla tunneilla heillä asuessaan ja pärjänneen niillä hyvin. Taikaa luonnehdittiin Itämeren toisella puolella ahkeraksi ja reippaaksi tammaksi, joka osaa sopeutua eri tilanteisiin. "Upea ravi, voittaa jopa laukan - niin ja tämä tamma osaa kyllä peruuttaa vaikka maailman ääriin!", totesi Liisi Kaldig. Taika luottaa ihmisiin todella paljon ja kävelee vaikka millä alustalla eteenpäin. Taika on vaihteleva ratsu - joskus hölkätään mummoravia, joskus taas puuskutetaan kuin höyryjuna eteenpäin. Tehtävää riittää siis myös edistyneemmille tuntilaisille! Varusteiden laitto sujuu hyvin, mutta myös tässä tilanteessa kannattaa muistaa maltti ja riittävä aikataulu. Jos heität satulan tamman selkään ja alat huitoa kuolaimilla ponin silmien edessä, löydät pian itsesi syrjäytettynä pomon paikalta.

Kouluratsu

Kouluratsastus luontuu Taikalta hyvin. vaikkakin emme aina hätyyttele kärkisijoja, emmekä pysty nousemaan korkean luokan areenoille, on Taika hyvä ratsu poniratsastajille. Pyöreä ja ponnekas liikkuja, joka kyllä siirtyy askellajista toiseen, kun ratsastaja sitä osaa sopivasti pyytää. Raippa voi olla joskus hyvä tuki pohkeelle, jos tamma on jäänyt uinailemaan matkalle.

Taikalla voisi olla mahdollisuuksia He A -tasolle. Tarkoituksena on saada enemmän kisasuorituksia alle, ennen kuin lähdemme kouluttautumaan eteenpäin. Vielä toistaiseksi He B on tuottanut tarpeeksi haasteita.

Esteratsu

Taikalta ylittyvät ristikot, erikoisen näköiset kavaletit ja pienet esteet. Taika on sopiva kaveri harjoitella lähestymistä, laukan muuntelua sekä muita esteratsastuksen alkeita. Omatoiminen tamma, joka tykkää monimutkaisemmistakin tehtävistä - jos puomit asetelleen ympyräksi, loikkii Taika niiden ylitse laukaten korvat tötteröllä. Ihanan iloinen tapaus :) !

Maksimitaso Taikalla on 90cm ja sitä kohti mennään ahkerasti.

Maastoratsu

Tästä ponista löytyvät tallin parhaat ominaisuudet - ja tarvitseeko syytäkään enempää mainostaa. Laidunelämä nuorena isolla luonnon laitumella, vaellusretket mamman vierellä turistikautena ja isompana koulutus erilaisilla alustoilla ja monien eri hevosten kanssa. Taika on tulevaisuuden vaellustoivo ja ainakin näin alkuun vaikuttaisi siltä, että meidän alueeltamme ei löydy mitään sellaista alustaa, mihin tämä eestiläisneito ei kaviotansa suostuisi laskemaan. Autot ja mopotkin saavat ajella rauhassa ohi, tamma heilauttaa niille lähinnä häntäänsä tervehdykseksi. Unelma ratsastajalle, joka haluaa seuraa pitkillekin reissuille ja vähän erikoisemmille reiteille :)

Sukulaiset

Meeldiv Taig
eest - vkk - 144cm
i. Hull Henrik (EVM)
eest - vkk - 147cm
ii. Henrik EST (EVM)
eest - trt - 145cm
iii. Hagrid (EVM)
eest - vkk - 147cm
iie. Rohu EST (EVM)
eest - km - 143cm
ie. Kaada Raik (EVM)
eest - prt - 145cm
iei. Hillar (EVM)
eest - vkk - 144cm
iee. Triini (EVM)
eest - rt - 143cm
e. Loviise EST (EVM)
eest - rt - 146cm
ei. Ter Olev (EVM)
eest - rn - 144cm
eii. Kogula (EVM)
eest - vrt - 147cm
eie. Tooder (EVM)
eest - rt - 145cm
ee. Lilli (EVM)
eest - rt - 142cm
eei. Aspel (EVM)
eest - m - 140cm
eee. Linma Taag (EVM)
eest - prt - 145cm

Taikan isä Hull Henrik toimi alkujaan tuntihevosena paikallisessa ratsastuskoulussa. Yksityistuntien lisäksi ori oli haluttu ratsu valmennuksilla sekä kisoissa. Kun kisoista tuotiin kotiin useampikin ruusuke, piirimestaruuksista kultamitali ja viimein kansallisen tason kisalupa, niin herra pääsi myös tekemään lähempää tuttavuutta tammojen kanssa. Jälkeläisiä Henrikille on kertynyt jo toista kymmentä, moni hyviä yleisratsuja sekä erityisen rauhallisia käsiteltäviä. Henrik tunnetaan Virossa myös matkaavoittavista raviaskelistaan, joiden jäljessä moni nuorempi jää äkkiä taustalle.

Isänisä Henrik EST on ruunauksen jälkeen toiminut luotettavana tunti- ja vaellusratsuna Pärnun kauniissa maisemissa. Ori on koulutustasoltaan He A / 80cm, tehden myös satunnaisesti työhevosen hommia pellolla. Kisaaminen on kuitenkin keskittynyt ratsastuslajeihin, tuoden muutamia sijoituksia mukanaan. Henrik EST on mukava ja "easy-going" poni, jolla on matkaavoittavat askeleet ja kaunis, pyöreä laukka. Jälkeläisiä sillä on vain kaksi, joista toinen tekee myös töitä tuntiratsuna.

Isänisänisä Hagrid tunnetaan tallin erakkona. Poni ei paljon muiden laumalaisten seuraa kaipaa, eikä korvaansa turhaan lotkauta pihattoon saapuvalle ihmiselle. Hagrid on asunut suurimman osan elämästään ulkona ja onkin varsin maastovarma ja säällä kuin säällä hommiin lähtevä poni. Koulutukseltaan se on vain He C / 60cm, mutta hyvän ratsun siitä tekee luotettavuus ja tasaisuus. Hagridin selästä ei ole vielä kukaan pudonnut, eikä matka ole jäänyt kesken itsepäisyyden tai arkuuden vuoksi. Isänisänemä Rohu EST on taasen Hagridin peilikuva. Tammassa on virtaa kuin pienessä kylässä - ja pieni Rohu onkin, vain 143cm korkea. Tamma on vikkelä jalkainen, myös ikänsä laitumella asustanut eestinhevonen, joka on vertaansa vailla kun maastovaelluksella kaivataan vauhtia. Rohu on hieman arvaamaton poni, muttei koskaan tee pahaa ihmisille tai hevosille. Koulutustasoltaan se on He B / 60cm, ja on varsonut neljästi.

Isänemä Kaada Raik eli Raiku, on leppoisa ja äärimmäisen pörröinen poni. Oli kesä tai talvi, Raikulla on tuuhea karvapeite ja sitäkin muhkeampi harja silmiensä edessä. Raiku on toiminut alkeisratsuna sekä hypännyt monella estekurssilla luottohevosena. Tammaa kehutaankin hienoista askeleistaan ja varmasta hyppytyylistään. Se on leikkisä ja rento tapaus, josta on mukavaa olla huomion keskipisteenä. Koulutustaso Raikulla kipuaa He B / 70cm asti, jonka lisäksi sillä on kokeiltu valjakkoajoa erittäin kehnoin tuloksin. Ajohommissa tammaa siis tuskin enää nähdään. Raiku on valittu tallinsa parhaaksi hevoseksi jo kolmena vuonna peräkkäin.

Isänemänisä Hillar on viettänyt leppoisaa maalaishevosen elämää, eikä ole oikeastaan ratsukoulutettu. Se osaa kyllä perusavut ja liikkuu puhtaasti kaikissa kolmessa askellajissa, mutta tämän enempää omistajan tyttäret eivät ole siltä koskaan vaatineet. Hillar on rauhallinen ja laiska tapaus, jolle maistuvat pihapuun omenat. Se on luotettava työhevonen ja harrasteratsu, joka ei ole kisannut ja tuskin tulee koskaan kisaamaankaan. Jälkeläisiä orilla on 2, joista toinen asuu orin kanssa samalla tallilla. Isänemänemä Triini asuu samalla ratsastuskoululla kuin Kaada Raik ja Hull Henrik. Se päätettiin astuttaa leppoisalla Hillarilla omistajien ollessa parhaita ystäviä. Triini on sievä ja erittäin kiltti tamma, liki alistuva. Se tekee juuri sen mitä pyydetän, eikä pidä itsestään liikaa melua. Triini on valoittanut koulukentän useasti He B-tasolla, ollen aikanaan myös Piirimestari tasollansa. Triini on varsonut vain kerran, eikä omistajilla ole toiveita varsottaa tammaa enää uudestaan.

Taikan emä Loviise EST varsoi kolmesti, joista Taika oli toinen. Nykyään siitosura on mennyttä elämää ja tämä laidunkasvatti kyydittää tallilaisia maastossa - merenrannalla, pelloilla ja metsissä. "Varmajalkaisempaa tammaa saa hakea, tässä näkyy pitkän kasvatustyön tulos", kirjoitti omistaja kysellessäni tamman historiasta. Kaunis rautias tamma on luonteeltaan rento ja rauhallinen käsiteltävä, pitää ihmisten kanssa liikkumisesta. Koulutustasoltaan Loviise on He B / 70cm.

Emänisä Ter Olev on ryhdikäs ja vahva ori, jonka luonne on täyttä kultaa. Olevia on käytetty paljon jalostuksessa, jonka vuoksi sillä on tätä nykyä 28 jälkeläistä. Se on palkittu KTK-II palkinnolla sekä erikoisimaininnalla upeista kisasuorituksistaan. He A / 100cm tasolla kisaava Olev on varma ja rehti ratsu, jonka laukka on niin ponnekasta, ettei toista tule kisoissa vastaan. Ponikoostaan huolimatta laukka-askeleissa on pituutta ja pyöreyttä, joista on apu varsinkin estekentillä.

Emänisänisä Koguva ei yllä samanlaisiin suorituksiin kuin jälkeläisensä Olev, mutta on silti varsin kelpo kisaratsu. Kogu on sijoittunut 47 kertaa He B tasolla ja saavuttanut laatuarvostelussa toisen palkinnon. Esteillä ori kisasi nuorempana, mutta jatkuvien kieltojen vuoksi omistaja päätti keskittyä vain kouluratsastukseen. Kogu on luonteeltaan vauhdikas ja yllätyksi täynnä, pitäen huolta lauman kurista ja järjestyksestä. Sillä onkin tapana ojentaa lauman nuoria jäseniä hyvin tiukalla otteella. Emänisänemä Tooder on täynnä energiaa ja intoa, joskin ratsuna tämä into menee hukkaan tamman hyöriessä mielellään ympyrää. Omistaja kuvailee tammaa elohopeaksi, joka pitää ensin saada rauhoittumaan ja vasta sitten kuuntelemaan ratsastajan apuja. Hankala poni ei ole vielä menestynyt kisakentillä ja näyttää siltä, että se jääkin omistajansa projektihevoseksi koko loppuiäkseen. Koulutustasoltaan Tooder on He B / 90cm, vaikka meno kentällä näyttääkin liian usein ihan joltain muulta. Huonon ratsastettavuuden vuoksi tamma on varsonut vain kerran.

Emänemä Lilli on kiertänyt poniratsastajalta toiselle saavuttaen moneen kertaan 100cm esteluokkien voiton. Poni on erittäin kiltti ja helppo käsitellä, mutta vaatii ratsastajaltaan erityistä huolellisuutta ja varmuutta. Poni ei anna asioita ilmaiseksi, mutta täydellisen luottamuksen syntyessä hyppää ponnekkaasti ja varmasti. Valitettavasti Lilli on iän myötä kärsinyt selkävaivoista, jonka vuoksi sen kisaura taitaa olla vähitellen ohi. Tamma on varsonut vasta kahdesti, mutta oletettavasti lisää jälkeläisiä on tulossa eläkepäivinä.

Emänemänisä Aspel on kipakka pieni, musta poniori. Varsinainen napoleon-ori ei päästä toisia oreja lähelleen ja pitää huolta, että hänet huomataan joka tilanteessa. Ratsuna Aspel on energinen ja toisinaan arvaamaton, jonka vuoksi sen häntään onkin usein sidottu punainen nauha. Se täytyy saada keskittymään täysillä ja unohtamaan muut hevoset kentällä, jotta suoritus onnistuis. Koulutustasoltaan se on He B / 70cm. Aspelin ravi on yksi sukutaulun kauneimmista, sisältäen sekä lennokkuutta että keveyttä. Emänemänemä Linma Taag kerää pisteet kotiin niin koulu- kun estekisoissa. Se on koulutettu He A / 80cm tasolle, kisaten molemmissa hienolla menestyksellä. Kotioloissa Lin on siro ja hieman arka tamma, joka hermostuu nopeista liikkeistä ja liiasta melusta. On uskomatonta, että Taikan stressiherkkyys polveutuu näin kaukaa ja silti niin vahvana. Lin on liikkeissään elegantti, mutta jää usein hieman heikoksi takaosan työskentelyssään. Omistajan mukaan tamma on notkeudessaan ihan omaa luokkaansa.

Taika saapui tallille pitkän odotuksen ja pähkäilyn jälkeen 30.12.2008. Olimme koko syksyn haaveilleet omasta eestinponitammasta, joka sopisi alkeiskurssille - eläkeläisten rivi nimittäin näytti siltä, että kevätkaudella tunneilla pyörisi hyvin vähän ensiaskelia opettavia hevosia. Onneksi eestiläiset ovat leppoisaa porukkaa ja kestivät jatkuvaa viestittelyämme, ja toinen "hobunen" naapurimaastamme saapui avustamaan niin alkeiskurssilaisia kuin myös muita ratsastuksen ystäviä.

Nimen taakse kehkeytyy hieno tarina. Kaldigissa päätetään vuoden varsoille kaksi nimeä - yksi tammoille ja yksi oreille. Vuonna 2006 tämä nimi tammoilla oli Taig (taika). Jokainen syntynyt varsa kulkee aluksi tällä nimellä, kunnes talliväki päättää lisätä nimen eteen luonnetta kuvaavan adjektiivin. Näin herttaisesta varsasta tuli Meeldiv Taig.

Jälkeläiset

12.11.2009 eest-o. Kullan Mihkel

144cm, voikko
Helppo B (12 sij.) / 90cm (35 sij.) / estepainotus
Utelias ja energinen. Ratsuna yhteistyöhaluinen, yrittää kaikkensa. Hyppää energisesti.

5.2.2011 eest-t. Kullan Kena

145cm, hopeanmusta
Helppo A (39 sij.) / 90cm (22 sij.) / yleispainotus
Innokas ja miellyttämishaluinen. Varmat askeleet, todella luotettava maastossa.

14.7.2013 eest-t. Kullan Mõistus

145cm, ruunikko
Helppo A / 80cm / koulupainotus
Leikkisä ja helppo käsiteltävä. Ratsuna vaatii kohtuulliset avut, jotta näyttää koko potentiaalinsa.


Taika ei ole enää jalostuskäytössä. Tamman perimää tallilla jatkaa eest-t. Kullan Kena.

Kilpailukalenteri

LAJI LUOKKA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS MUUTA
VUOSI 2009
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 14.1 Stenvik HerrgÂrd 38/52 62.925%
Kouluratsastus (KRJ) 40cm 15.1 Pientalli Pommac 7/9 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 14.2 Gestüt Spiegelung 4/29 seurataso, 4 pist. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 15.2 Gestüt Spiegelung 5/35 seurataso, 2 pist. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 25.2 Xcalibur 1/29 seurataso, 10 pist. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 18.3 Gestüt Spiegelung 19/54 aluetaso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 3.6 Gestüt Spiegelung 38/42 aluetaso
Esteratsastus (ERJ) 50cm 8.6 Fabelli 4/23 1 piste ERJ-rankingiin
Esteratsastus (ERJ) 40cm 11.6 Lime Hill 2/13 4 pistettä ERJ-rankingiin
Kouluratsastus (KRJ) KN Special 16.6 Cheritable 6/27 aluetaso 1
Esteratsastus (ERJ) 60cm 20.6 Astrum 37/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 21.6 Gestüt Spiegelung 40/46 aluetaso 1
Kouluratsastus (KRJ) KN Special 26.6 Traviata Lipizzaner 8/39 aluetaso 1
Esteratsastus (ERJ) 50cm 30.6 VF Miniatures 35/41 -
Esteratsastus (ERJ) 50cm 1.7 VF Miniatures 5/46 1 piste ERJ-rankingiin
Esteratsastus (ERJ) 50cm 2.7 VF Miniatures 7/46 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 15.7 Lumihiutaleen talli 5/32 1 piste KRJ-rankingiin
VUOSI 2010
Esteratsastus (ERJ) 80-90cm 8.11 Idaho 7/40
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 13.11 Talli Kirmaus 7/30 81.081%
VUOSI 2011
Kouluratsastus Helppo B 24.7 Stall Katina 1/25 63.846%
Esteratsastus 80cm 26.7 Satulinna 5/43 -
Esteratsastus 80cm 27.7 Satulinna 24/47 -
Kouluratsastus Helppo B 28.7 Satulinna 14/79 -
Kouluratsastus Helppo B 29.7 Satulinna 4/92 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 31.7 Spring Valley 24/38 -
VUOSI 2012
Esteratsastus 80cm 10.4 Mustikkamäki 4/17 0vp
VUOSI 2013
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 23.1 KT Odysseia 2/29 85.213%
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 25.1 CRS 9/31 71.228%
Esteratsastus (ERJ) 80cm 31.1 Oak Hill Event Park 19/32 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 1.2 Ruolampi 44/50 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 2.2 Jukola 2/50 4p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 6.2 Kaylee Stables 29/30 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 7.2 Kaylee Stables 23/30 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 7.2 Juksula 23/60 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 8.2 Kaylee Stables 9/30 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 8.2 Juksula 18/60 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 8.2 Bogart&Britanov 1/40 6p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 9.2 Kaylee Stables 18/30 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 9.2 Juksula 26/60 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 9.2 Bogart&Britanov 10/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 10.2 Kaylee Stables 28/30 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 10.2 Juksula 13/60 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 10.2 Bogart&Britanov 17/40 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 11.2 Juksula 14/60 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 11.2 Bogart&Britanov 36/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 11.2 Metsälammen Ratsutalli 26/70 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 12.2 Juksula 44/60 -
Esteratsastus (ERJ) 80cm 12.2 Bogart&Britanov 24/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 12.2 Metsälammen Ratsutalli 37/70 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 13.2 Diega Ponies 23/40 50. kisa!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 13.2 Diega Ponies 33/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 14.2 Diega Ponies 36/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 14.2 Diega Ponies 25/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 15.2 Diega Ponies 39/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 15.2 Diega Ponies 3/40 2p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 15.2 Harley Stud 38/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 15.2 Harley Stud 9/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 16.2 Diega Ponies 14/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 16.2 Diega Ponies 9/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 16.2 Harley Stud 12/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 16.2 Harley Stud 13/50 -
Esteratsastus (ERJ) 60cm 16.2 Konkkaronkka 30/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 17.2 Diega Ponies 34/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 17.2 Diega Ponies 30/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 17.2 Harley Stud 5/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 17.2 Harley Stud 31/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 18.2 Diega Ponies 11/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 18.2 Diega Ponies 3/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 18.2 Harley Stud 9/50 50. koulukisa!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 18.2 Harley Stud 2/50 4p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.2 Diega Ponies 34/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.2 Diega Ponies 19/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.2 Harley Stud 42/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.2 Harley Stud 36/50 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.2 Ikirouta 3/30 2p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 20.2 Diega Ponies 18/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 20.2 Diega Ponies 1/40 10. koulusijoitus!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 21.2 Diega Ponies 1/40 6p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 21.2 Diega Ponies 28/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 22.2 Diega Ponies 11/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 22.2 Diega Ponies 39/40 -
Esteratsastus (ERJ) 60cm 23.2 Konkkaronkka 2/40 4p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 24.2 Ikirouta 3/30 -
Esteratsastus (ERJ) 70cm 24.2 Riihen ponitalli 5/30 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 25.2 Konkkaronkka 2/40 4p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 25.2 Riihen ponitalli 5/30 10. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 70cm 25.2 Heijastus 4/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 27.2 Heijastus 2/30 4p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 28.2 Konkkaronkka 5/40 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 4.3 Ilomantsi 4/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 9.3 Elgwir Arabians 3/59 2p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 17.3 Hillamäki 6/40 20. koulusijoitus!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 26.3 Riihen ponitalli 8/80 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 27.3 Koston Suomenhevoset 6/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 29.3 Koston Suomenhevoset 6/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 30.3 Riihen ponitalli 5/80 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 30.3 Koston Suomenhevoset 1/50 6p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 31.3 Koston Suomenhevoset 6/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 31.3 Koston Suomenhevoset 5/50 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 60cm 2.4 Bogart&Britanov 1/25 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 5.4 Koston Suomenhevoset 2/48 4p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 7.4 Koston Suomenhevoset 5/48 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 10.4 Koston Suomenhevoset 3/50 2p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 14.4 KeViRa 1/11 20. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 70cm 15.4 Juksula 1/60 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 15.4 Riiviöt 5/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 19.4 Juksula 7/60 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 19.4 Hummingbird 3/30 30. koulusijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 70cm 20.4 Juksula 1/60 6p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 26.4 Tahti 5/30 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 30.4 Riihen Ponitalli 4/50 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 1.5/td> Riihen Ponitalli 4/30 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 1.5 Riihen Ponitalli 4/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 2.5 Riiviöt 2/30 4p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 3.5 Riiviöt 2/37 4p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 3.5 Riiviöt 4/40 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 4.5 Riiviöt 5/37 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 4.5 Riiviöt 4/40 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 60cm 4.5 Akileya 1/40 6p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 4.5 Riiviöt 5/30 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 8.5 Fiktio 1/30 6p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 21.5 Juksula 5/60 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 22.7 Demo Yozora 1/26 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 28.7 KK Stewart 3/30 2p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 20.8 Takamaiden Suomenhevoset 5/29 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 23.8 Takkuinen 7/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 23.8 Minnantila 3/50 40. koulusijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 80cm 26.8 Huvitutti 2/30 4p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 27.8 Taikakuun Kartano 6/40 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 27.8 Huvitutti 1/30 6p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 28.8 Taikakuun Kartano 2/40 4p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 70cm 30.9 Susiraja 2/7 30. estesijoitus!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 30.9 KRJ-Cup 31/330 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 1.10 Carbon Sporthorses 3/40 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 4.10 Carbon Sporthorses 4/40 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 4.10 Carbon Sporthorses 6/40 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 5.10 Diega Ponies 2/40 4p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 6.10 Diega Ponies 2/40 4p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 7.10 Diega Ponies 5/40 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 9.10 Diega Ponies 3/40 2p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 12.10 Diega Ponies 6/40 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 22.10 Satulinna 1/36 seurataso
Esteratsastus (ERJ) 80cm 23.10 Satulinna 1/36 seurataso
Esteratsastus (ERJ) 80cm 24.10 Satulinna 1/36 seurataso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 28.10 Fiktio 5/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 31.10 Fiktio 4/50 50. koulusijoitus!
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 3.11 Fiktio 4/40 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 4.11 Projekti Feia 1/36 seurataso
Esteratsastus (ERJ) 80cm 6.11 Juksula 4/60 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 6.11 Rhonwen 3/40 2p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 7.11 Juksula 5/60 1p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 9.11 Rhonwen 5/40 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 11.11 Rhonwen 6/40 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 13.11 Rhonwen 2/40 4p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 15.11 Susiraja 1/40 6p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 16.11 Susiraja 4/40 1p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 17.11 Juksula 5/60 40. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 80cm 18.11 Pirunportti 3/16 2p ERJ-rank.
Esteratsastus (ERJ) 80cm 19.11 Juksula 3/60 2p ERJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B 7.12 Roscoff Sportponies 6/39 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 11.12 KK Ginger 2/41 4p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C 13.12 KK Ginger 2/41 4p KRJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 14.12 KK Ginger 7/67 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 80cm 14.12 KK Ginger 3/67 2p ERJ-rank

© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja