Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School
Virtuaalihevonen / A SIM-game Horse

Muistoissamme: Pilven Tallukka

11.2.2005 - 28.7.2013

YLA3 - 90p: 25 + 32 + 15 + 18 (03/13)
Tuntieläkkeellä 11.2.2012 lähtien
Täyseläkkeellä 11.10.2012 lähtien

Perustiedot

Kutsumanimi: Tallu
Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 98cm
Väri: rautias (ee/Aa/nZ)

Syntymäaika: 11.2.2005
Ikä: 25 vuotta, 3 kuukautta (7/13)
Ikääntyminen: 1kk = 3kk

Rekisterinro: VH11-017-2976
Kasvattaja: Pilvilehto / Lueurf
Omistaja: RK Golden Horse

Koulutustaso
KO: He B   //   7 sijoitusta
RE: 40cm   //   3 sijoitusta
SU: 3km   //   0 sijoitusta
NÄYTTELYT:   2 sijoitusta
yhteensä kisoja 73

Muistilistat

Hoitajalle

Tallun hoitokirja

Tarhataan joka päivä klo 17.00 - 20.00 1. tarhaan Ollin kanssa.
Ulkoilee kesäisin laitumella nro 3 (ponilaidun).
Loimi tarhaan kun mittarissa on vähintään -10°C.

Satulavyö kannattaa tallissa kiinnittää alimpiin reikiin ja kiristää tiukemmin vasta ennen selkäännousua. Tallu on erikoisen ovela pullistelun kanssa ja pistää usein pahiten vastaan juuri satulanlaittamisen jälkeen.

Ratsastajalle

- Maastotunnille sopiva
- Soveltuu jatkokurssille
- Pintelit takajalkoihin

Ratsastettavuus: Helppo
Avulias pikkutamma, joka on täysillä mukana jokaisessa hetkessä. Ilopukittelut värittävät tunteja, oli sitten kyseessä este- tai kouluratsastus. Ketterät jalat tasapainottuvat alustalla kuin alustalla, joka tekee Tallusta hyvän mutta vauhdikkaan maastoponin.

Luonne

Hoitohevonen

Tallu on mukavan energinen ponikaveri. Se kiertelee ympäriinsä ja kurkottaa pienen päänsä käytävän puolelle nähdäkseen muita ja saadakseen rapsutuksia. Kun joku tulee katsomaan sitä karsinan sisäpuolelle asti, tyttö kiehnää ja nojaa kuin mikäkin kissa. Se tykkää ihmisistä ja sopeutuu helposti uusiin ihmisiin. Varsana Tallu tökki usein ihmisiä turvallaan ja yritti kaviolla kuopsuttamalla saada jotain reaktiota aikaan. Tallu on myös siitä mukava että se tekee yleensä tarpeensa vain yhteen nurkkaan, joten karsinan puhdistuksessa ei mene pitkään. Heinät sen sijaan tyttö levittelee ympäriinsä ja myös karsinan ulkopuolelle. Harjaaminen ja muu sujuvat leppoisasti, eikä tamma hötkyile toimenpiteen aikana. Kiva kaveri vaikkapa keväiselle nurmenlyhennys piknikille! Varusteiden laitto sujuu yllättävän hyvin. Vaikka Tallun pitää koko ajan katsoa mitä tapahtuu ja missä, saa suitset helposti laitettua. Satulan kanssa pitää pullistella. Helpoiten selviää kun laittaa vyön kireämmälle vasta tallin ulkopuolella. Pinteleitä laitettaessa Tallu saattaa huiskia hännällään, joka ei kauhean mukavalta tunnu.

Laumanjäsen

Tallu tykkää olla ulkona, varsinkin talvella. Usein se kipittää lumessa minkä jaloistaan pääsee ja ryntäilee sinne tänne, täysin päättömästi ja vailla suuntaa. Aina löytyy aikaa myös piehtaroinnille sekä pienelle pukkinäytökselle. Sekin ihme on nähty, että Tallu on keksinyt kokeilla taitojaan aidan alituksessa. Voit arvata, että masusta jäi hieman kiinni... :) Seuralaisena Toffa on täysin korvaamaton - vinkeä parivaljakko kipittää edestakaisin tarhassa ja keksivät milloin mitäkin. Iso suomenhevosruuna on muodostunut tärkeimmäksi hevoskaveriksi Tallulle vuosien mittaan.

Tuntiratsu

Ryhmätunneilla tamma käyttäytyy melko hyvin, aloittelijoiden kanssa se yleensä testaa ratsastajaa ja saattaa lähteä ravailemaan omia aikojaan, tai poikittaa uralta kentän keskelle. Jos kaipaat alkeiskurssiisi pientä lisäeloa, on Tallu hyvä vaihtoehto. Tamma on varsinkin puomitunneilla todella näppärä: se osaa hyvin temponmuutokset ja tottelee pohjeapuja herkästi. Askeleet ovat shettiksille tyypilliset pienet ja vauhdikkaat. Keskikäyntiä tästä tammasta on melkein mahdoton saada irti, Tallun käynti kun on vaan perin lyhyttä ja töpöttävää.

Kouluratsu

Kouluratsastus on ehdottomasti tamman laji, on itse asiassa ollut alusta asti. Yritystä Tallulta ei koskaan puuutu; se venyttää raviaskeliaan niin pitkiksi kuin vaan pystyykin ja jolkottaa korvat hörössä kuin kääpiökoon puoliverinen konsanaan (hieman isommalla masulla varustettuna, toki). Mukava kisaratsu myös aloittelevalle - tottelee helposti eikä tee omia päätöksiä radalla, jotka voisivat mutkistaa asioita. Näppärä ratsu joka keskittyy työhön varsinkin kisatilanteissa. Palkintojen jaossa voikin sitten leikkiä oikein urakalla, sillä onhan ruusukkeen nauhoja aina yhtä hauska yrittää saada hampaiden väliin!

Esteratsu

Tallu on kisannut muutamat kerrat rataesteillä ja päässyt muutaman kerran sijoittuneiden joukkoonkin. Tamma ylittää vain kovin matalia esteitä ja nekin omalaatuisella laukkaloikalla. Poni sopii lähinnä lasten esteratsuksi tai leikkituntien puomien ylittäjäksi kokeneemmille ratsastajille. Hyppyjen pehmeys ei horjuta ratsastajaa, joten Tallun kanssa on hyvä treenata vaikka omaa tasapainoa, hypystä laskeutumista tai radan hyvää ratsastamista.

Maastoratsu

Tallu innostuu ja kunnolla päästessään ulos ratsastajan kera. Pienet takajalat irtoavat maasta vähän väliä, kun tamma pukittelee innoissaan. Tallun kanssa on kiva lähteä reippaalle laukkalenkille, tai vaikka vaellella pidempää reittiä useampikin tunti. Tallu ei tykkää uittamisesta, oli se lämmintä tai ei. Veden kanssa läträäminen ei mene tamman ymmärrykseen ja se jääkin mielummin syömään rantakasvillisuutta. Muiden hevosten Tallu on erityisen näppärä maastoponi metsässä, sillä se pystyy hyvin kulkemaan pieniäkin polkuja ja astelemaan epätasaisessakin maastossa. Vuodenajat vaihtuvat, mutta Tallun maastovarmuus säilyy!

Sukulaiset

Pilven Tallukka
shet - rt - 98cm
i. Taivaanrannan Tahdonvoima
shet - hrt - 100cm
ii. Ch Taivaanrannan Vapaa Tahto
shet - rt - 98cm
ie. VIR MVA Ch Pukkilaukan Lumitähti
shet - rt - 95cm
KTK-II
e. Pähkinäpuun Poppaloora
shet - rt - 99cm
kadonnut
ei. Tiiterin Kemikaali X
shet - prn - 104cm
KTK-III
ee. PLA Maylea
shet - vrt - 104cm
kadonnut

Tallun isä Taivaanrannan Tahdonvoima on säikky estepainotteinen (RE 60cm) poni, mutta orina todellinen herrasmies. Ori on kuuliainen ja yritteliäs ratsu, mutta pelästyy helposti varjoja ja muuta todella ihmeellistä. Tahto tunnetaan myös suurena herkkusuuna, eikä kesän lämpimät vedetkään ole yhtään hassumpia - sekaan vaan uimaan! Taivaanrannan kasvatti kuoli vuonna 2006 tallin lopettaessa. Isänisä, champion-arvonimellä palkittu, Taivaanrannan Vapaa Tahto on valitettavasti kadonnut, mutta sen sijaan isänemä Pukkilaukan Lumitähdestä löytyy hyvin tietoa. Tamma on aivan kuin Tallun kaksoisolento :) ! Muotovalio ja KTK-II -palkittu poni painottui myös esteratsastukseen (RE 65cm). Osaamista löytyi myös kouluradoilta helpon A:n verran. Reipas, energinen ja luotettava Tähti oli myöskin hoitoponina varsin rento, vain satulavyön kiristäminen sai ponin irvistelemään. Tähdeltä löytyy muutama sukulainen netistä, mm. Tallun ieii. Havumetsän Tiitiäinen.

Emä Pähkinäpuun Poppaloora on myös päässyt häviämään netistä. Emänisä Tiiterin Kemikaali X, kantakirjaori, oli luonteeltaan hyvä ratsastaa, mutta varsin herkkäsuinen. Hoitaessa Keimo oli varsinainen kiusankappale - aina esittelemässä taitojaan tammoille ja uhittelemassa muille oreille. Ponilauman ehdoton johtaja pelkäsi nuorempana hevostraileria ja muita ahtaita paikkoja. Orilla on netissä muutama sukulainen lisää, mainittakoon vaikkapa Tallun eii. Vir MVA Ch ja KTK-II Faithful Ghost. Emänemä PLA Maylean tiedot ovat myös kadonneet.

Tallu saapui tallille heti vieroituksen jälkeen, sillä kyseessä oli tilausvarsa silloisesta Pilvilehdosta (myöhemmin Lueurf) ystävältäni tiikeliltä. Pikkuinen tamma pääsi tallille tuntihommiin ja siinä sivussa myös näyttämään kykyjään kisakentillä ja ponijalostuksessa. Kelpaahan tällaista sukua esitelläkin!

Jälkeläiset

6.6.2005 shet-o. Kullan Kapteeni

99cm, rautias
Sivut kadonneet

29.10.2006 shet-o. Kullan Benjamin

98cm, musta
Sivut kadonneet

25.8.2008 shet-o. Kullan Daime

100cm, kimo (sivuilla ei mainintaa)
Helppo C / 50cm / yleispainotus
Suuri ego ja ketterät jalat. Vaatii tarkan ratsastajan, lahjakas kouluponi.

14.9.2010 shet-t. Kullan Rutja

101cm, rautias
Helppo C / vaativa / koulu- ja ajopainotus
Tomera ja toimelias. Hieman itsepäinen ratsu.


Tallu ei ole enää kasvatuskäytössä. Mahdollisesti joku jälkeläisistä palaa tallille jatkamaan tamman perimää.

Kilpailukalenteri

LAJI LUOKKA KISAAJA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS MUUTA
VUOSI 2005 - VAIN SIJOITUKSET JA VOITOT (4/39), 300vÄ
Esteratsastus (ERJ) 20cm Aino 13.3 Abayan 4/22 1 pist. ERJ-Rank, 250vÄ, ruusuke
Kouluratsastus (KRJ) He C Aino 14.4 KRJ Cup 13/241 50vÄ, 5 pist. KRJ-Rank.
Kouluratsastus He C Aino 10.5 GoHo 2/16 suitset, hikiloimi, ruusuke
Näyttelyt (NJ) SH-tammat Aino 28.5 Riding Team LKV4/14 KuMa, JS
VUOSI 2006 - VAIN SIJOITUKSET JA VOITOT (0/6)
VUOSI 2007 - VAIN SIJOITUKSET JA VOITOT (1/3)
Esteratsastus (ERJ) 30-40cm Aino 26.3 GoHo 1/30 6 pist. ERJ-rank.
VUOSI 2008
Esteratsastus (ERJ) 40cm Aino 18.1 KK Valtikka 11/23 seurataso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C Aino 30.1 Taivaanranta 20/41 seurataso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C Aino 8.2 Exprelo 19/29 seurataso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 2.4 Toppari 4/35 seurataso, 4p. KRJ
Esteratsastus (ERJ) 40cm Aino 24.4 Mori no Michi 23/28 seurataso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 3.5 Maple's Stable 8/16 -
Esteratsastus 40-60cm Aino 18.6 RK Susikallio 4/11 -
Näyttelyt (NJ) Shet-tammat Aino 3.11 Hiljaisuus 10/12 KuMa, JS
Esteratsastus (ERJ) 40cm Aino 4.12 Sanny's RS 2/7 4pist. ERJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 8.12 Safari Army 4/30 seurataso, 4p. KRJ
VUOSI 2009
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C Aino 14.1 KaRa 10/62 seurataso, 50. koulukisa!
Kouluratsastus (KRJ) 40cm Aino 15.1 Pientalli Pommac 9/9 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo C Aino 17.1 KaRa 7/63 seurataso, 1p. KRJ-rank.
Match Show kaikki Aino 25.1 RK Ponitaajama PUN2 herkkupussi, satulahuopa
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 21.2 Stall Katina 16/21 aluetaso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 18.3 Gestüt Spiegelung 21/54 aluetaso
Kouluratsastus (KRJ) KN Special Aino 23.5 Friesians of Djinn 12/20 aluetaso
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 3.6 Gestüt Spiegelung 6/42 aluetaso, 1p. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 11.6 Gestüt Spiegelung 40/52 aluetaso 1
Kouluratsastus (KRJ) KN Special Aino 16.6 Cheritable 3/27 aluetaso 1, 6p. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A Aino 26.6 Traviata Lipizzaner 6/54 aluetaso 2, 1p. KRJ-rank.
Kouluratsastus (KRJ) Helppo B Aino 28.6 Gestüt Spiegelung 22/44 aluetaso 1
VUOSI 2011
Kouluratsastus KN Special Aino 24.7 Stall Katina 17/18 51.315%
Kouluratsastus Helppo B Aino 28.7 Satulinna 13/79 -
Kouluratsastus Helppo B Aino 29.7 Satulinna 56/92 -

© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja